De stad Hasselt trekt 350.000 euro uit voor een nieuw onderkomen voor de KSA-Tuilt. “De huidige infrastructuur laat te wensen over”, zegt El Ouakili Habib (RoodGroen+). “We zijn uitermate opgetogen dat we de KSA een nieuw onderkomen kunnen bieden.”
“Momenteel is de jeugdvereniging gehuisvest in de lokalen aan het Sint-Jozefplein”, vervolgt El Ouakili. “Zelfs een grondige renovatie van de lokalen, die eigendom van de kerkfabriek zijn, zou geen soelaas bieden. Vandaar de broodnodige investering. In afwachting van de nieuwbouw is het echter onverantwoord om de KSA gedurende deze periode in de huidige infrastructuur te laten zitten.”
Gedeeld gebruik
“Daarom kiezen we ervoor om te werken met HOB-units voor een programma van 250m2, inclusief het nodige sanitair, op de Mees-site”, gaat El Ouakili verder. “Zo zit de jeugdbeweging ook meteen op de juiste locatie. De KSA is al enige tijd vragende partij voor nieuwe lokalen. Een nieuw gebouw voor de activiteiten van de lokale KSA drong zich op en werd al door het vorige bestuur in gang gezet. De KSA krijgt een apart gebouw. Omdat gelijktijdig het masterplan voor Tuilt werd opgemaakt, voorzien we in de toekomst voor de KSA een gedeelde infrastructuur met de school en sporthal aan de Mees-site.
“We zoeken steeds de best mogelijke oplossing voor elke jeugdwerking of -vereniging in onze stad”, aldus schepen Laurence Libert, bevoegd voor Gebouwen (Open Vld). “De tijdelijke prefablokalen zijn een goede oplossing om te tijd te overbruggen totdat het nieuwe gebouw er is. We voorzien na de plaatsing van de unit ook verfraaiingen aan de gevel van de containers zodat ze mooi aangekleed zijn, net zoals we gedaan hebben bij de Buitenschoolse Kinderopvang in Rapertingen.”
Opgelucht
De KSA van Tuilt is opgelucht. “Eindelijk is de kogel door de kerk”, zegt KSA-coryfee Jelle die jarenlang de KSA-voorman was. “We hebben twintig jaar gewacht (lacht). Nu kunnen we uitkijken naar iets mooi.” Het was een project van lange adem. “De houtenbarakken waar we nu zitten zijn ooit gebouwd voor een tentoonstelling in Herkenrode. Die zouden ‘tijdelijk’ dienst doen als onderkomen. Nu ja, tijdelijk (lacht). Maar de toekomstvisie die de stad heeft is mooi. En de hobunits die er nu komen, tot de Mees-site is uitgebouwd, is althans een veel betere en veiligere optie dan onze barakken te renoveren. De KSA-leiding is uitermate blij dat de stad in onze werking investeert”, besluit Jelle.